Bármi megtörténhet ma a budapesti tőzsdén

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Szabó Dániel, 2019. május 2. csütörtök, 08:50
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Míg Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint az elmúlt napokban a BÉT-en tapasztalt negatív korrekció miatt csütörtökön a BUX-index esetében és a vezető részvényeknél is emelkedésbe válthat. Úgy látja, főleg OTP és a Richter erősödése húzhatja majd a BUX-ot, míg a Mol-nál a pénteken érkező negyedéves jelentése miatt inkább kivárásra számít.

Addig Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője arra számít, hogy a magyar részvénypiacon folytatódhat a negatív korrekció, amely a múlt héten indult.

A vezető részvényekről megjegyezte, a Mol árfolyamában a 3250 forintos szint jelenthet támaszt a következő napokban, csütörtökön azonban kivárhatnak a befektetők a pénteken megjelenő negyedéves jelentés előtt. Az OTP-nél a 12 600 forintos szint jelenthet nagyobb megállót a részvények árfolyamának csökkenésében. A Richter jegyzése kedden jelentős mértékben erősödött, de a korábbi emelkedő trendjét letörte, így Varga Zoltán szerint az 5600 forintos támaszra lesz érdemes figyelni. A Magyar Telekom technikai képe továbbra is negatív, így az elemző csökkenést vár a távközlési vállalat árfolyamától.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,27 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 42 520,11 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 0,90 százalékkal 3316 forintra gyengült, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,16 százalékkal 12 800 forintra erősödtek, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom ára 3 forinttal, 0,66 százalékkal 455 forintra esett, forgalma 89,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,78 százalékkal 5715 forintra nőtt, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

Kisebb esésre számítanak nyitáskor az európai tőzsdéken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK