Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en elmondta: a csütörtökihez hasonlóan ismét alacsony forgalommal és kisebb elmozdulással zárt a magyar tőzsde.

Az amerikai piacok a hálaadás napi ünnep miatt zárva tartottak csütörtökön, pénteken pedig rövidített a kereskedés, így a befektetők még nem tértek vissza. Ez hatással volt az európai részvénypiacokra is, illetve valószínűleg emiatt nem volt érdemi mozgás a magyar tőzsdén - idézi a szakértőt az MTI.

QP | Quality Placement

A Mol  0,38 százalékkal 3148 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,35 százalékkal 11 380 forintra esett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,34 százalékkal 444,50 forintra gyengült, forgalma 479,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,28 százalékkal 5300 forintra csökkent, a részvények forgalma 528,9 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!