A részvénypiac forgalma a négy kereskedési napon 28,87 milliárd forint volt az előző heti 24,67 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Puzsár József, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek küldött heti összefoglalóban úgy fogalmazott: nem zár túl szép hetet a magyar tőzsde. Kifejtette: szerdától megérkeztek az eladók, és nagymértékben estek a főbb papírok árfolyamai.

A BUX-index a 44 500 pontos szintről két nap alatt, szerdán és csütörtökön mintegy 4 százalékot esett. Pénteken már jobb a hangulat a budapesti börzén is, hasonlóan a nemzetközi piacokhoz, így a hét utolsó kereskedési napján javított a BUX, pénteken korrigálta a szerdán és csütörtökön látott nagyobb esést.

Az OTP árfolyama újra a 10 000 forintos szint alatt tartózkodik, és a Richternél szintén gyenge heti teljesítményt lehetett látni, 7700 forint közelében tartózkodik a részvény.

Molnál is hasonló volt az árfolyammozgás, a héten korábban látott esést pénteken korrigálta az olajpapír.

Megkezdődött a Richter sajátrészvény-vásárlási programja. A korábbi bejelentésnek megfelelően elkezdte visszavásárlási programját a magyar gyógyszercég különböző átlagárakon

 

  • A héten a Richter 2,53 százalékkal csökkent, a részvény 7720 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 8,1 milliárd forintot.
  • A Mol árfolyama 0,59 százalékkal mérséklődött, pénteken a papír 2698 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 6,7 milliárd forint körül alakult.
  • Az OTP árfolyama 3,72 százalékot esett a héten, pénteken 9830 forinton zárt, heti forgalma több mint 12,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,87 százalékkal emelkedett a héten, a papír pénteki záróára 408 forint, heti forgalma 442 millió forint volt.

 

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3470,69 ponton végzett a héten, ami 44,44 ponttal, 1,26 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Bővebben a tőzsdéről, az árfolyamokról, a magyar fizetőeszköz erősödéséről az Ecomonitoron>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!