A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi tőzsdék szépen teljesítettek, Európában komoly emelkedés volt, ez a Budapesti Értéktőzsdét kedvezően befolyásolta, így a BUX index az általános jó nemzetközi hangulatban emelkedni tudott szerdán.

Kifejtette, hogy a vezető részvények közül az előző napok emelkedése után csökkent az OTP árfolyama, a befektetők profitot realizáltak, de a néhány héttel ezelőttihez képest még így is magas a banki papír árfolyamszintje. Hozzátette: az OTP éjszaka teszi közzé gyorsjelentését, és az elemzők erős eredményre számítanak.

Az Equilor vezető elemzője kiemelte, hogy jelentősen emelkedett a Mol, illetve a piaczárást követően gyorsjelentést közlő Magyar Telekom árfolyama. A Mol árfolyamára többi között kedvezően hatott a Brent olaj árának szerdai érdemi emelkedése is.

 

  • A Mol 42 forinttal, 1,58 százalékkal 2698 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 185 forinttal, 1,33 százalékkal 13 685 forintra csökkent, forgalmuk 7,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 8,5 forinttal, 1,96 százalékkal 441,50 forintra nőtt, forgalma 326,0 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,44 százalékkal 9180 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

 

 

 

 

A BUMIX 4319,80 ponton zárt szerdán, ez 128,69 pontos, 3,07 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!