Zöldbe kapaszkodott a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,71 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 41 413,91 ponton zárt csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2019. március 28. csütörtök, 18:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: a globális piacokat iránykeresés jellemezte, a befektetők a csütörtökön kezdődő amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fejleményekre várnak. A növekedési félelmeket fokozza, hogy az Amerikai Egyesült Államok bruttó hazai összterméke (GDP) a negyedik negyedévben 2,2 százalékkal nőtt, míg korábban 2,6 százalékos negyedéves gazdasági növekedést valószínűsítettek - tette hozzá.

A BUX mérsékelt pluszban tudott zárni, a nap nyertese a Richter volt. A gyógyszerrészvény az utóbbi időben a 200 napos mozgóátlaga alatt teljesített, de a csütörtöki kereskedésben a lendület efölé a szint fölé emelte. Az OTP az elmúlt két napi "gyengélkedés" után szintén erősödött - emelte ki a szakértő. A Magyar Telekom és a Mol ugyanakkor gyengült, az olajpapír az 50 napos mozgóátlaga alatt zárt, de az elemző szerint elképzelhető a visszafordulás pénteken.

A Mol 18 forinttal, 0,55 százalékkal 3264 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,40 százalékkal 12 500 forintra erősödött, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 468 forintra esett, forgalma 183,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,32 százalékkal 5360 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4254,83 ponton zárt csütörtökön, ez 0,87 pontos, 0,02 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK