Gyengült Budapest a szerdai kereskedésben

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 83,40 pontos, 0,20 százalékos csökkenéssel, 41 073,62 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. június 5. szerda, 18:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Mérsékelt emelkedéssel indult a kereskedés, a nap második felében azonban kicsit elveszett a lendület, zárás előtt már több nyugat-európai tőzsde is negatív tartományban tartózkodott. Hasonló képet mutatott a magyar tőzsde is, ahol a közel 1 százalékkal emelkedő OTP-n kívül minden nagy papír ára csökkent, a Richter a keddi gyengélkedést követően tovább esett - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A piaci hangulatot tekintve két erő feszül egymásnak, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fednek a keddi, gazdaságtámogató kommunikációja és a továbbra is a levegőben lévő kereskedelmi háborús feszültségek. Mindez a nap végére inkább a kockázatkerülés felé terelte a piaci szereplőket. Hozzátette, szerdán kezdődnek az Egyesült Államok és Mexikó közötti kereskedelmi tárgyalások is, ami szintén a figyelem középpontjában van.

A Mol árfolyama 42 forinttal, 1,26 százalékkal 3296 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 110 forinttal, 0,90 százalékkal 12 370 forintra erősödtek, forgalmuk 3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,83 százalékkal 418 forintra esett, forgalma 128,2 millió forint volt.

A Richter-papírok 30 forinttal, 0,58 százalékkal 5100 forintra gyengültek, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4209,23 ponton zárt szerdán, ez 5,90 pontos, 0,14 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK