Az ázsiai tőzsdék gyengélkedését követően az európai piacok emelkedni tudtak. Ez az elemző szerint egyebek közt annak köszönhető, hogy a piacok örömmel fogadták Christine Lagarde ajánlását az Európai Központi Bank (EKB) elnöki posztjára. Hozzátette, hasonlóan pozitív kép rajzolódik ki az amerikai piacokon is - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A BÉT-en a nagy papírok vegyesen teljesítettek, de összességében a hazai parkett is mérsékelten emelkedni tudott. Cégspecifikus hírek nem jöttek ki, alapvetően a nemzetközi folyamatok határozták meg a kereskedést - mondta az elemző. A legjobb teljesítményt továbbra is az OTP nyújtja, amely az elmúlt három napon komoly emelkedést ért el. A Mol ugyanakkor nem mutat érdemi erőt, és ismét csökkenéssel zárta a napot.

A Mol 34 forinttal, 1,10 százalékkal 3070 forintra gyengült, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 200 forinttal, 1,70 százalékkal 11 990 forintra erősödtek, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 425 forintra esett, forgalma 149,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,15 százalékkal 5300 forintra nőtt, forgalmuk 482,5 millió forintot ért el.

A BUMIX 4508,67 ponton zárt szerdán, ez 7,27 pontos, 0,16 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!