A Mol árfolyama 30 forinttal, 1,03 százalékkal 2874 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,24 százalékkal 11 990 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,95 százalékkal 423 forintra erősödött, forgalma 44,1 millió forint volt.

A Richter-papírok 12 forinttal, 0,24 százalékkal 4968 forintra gyengültek, forgalmuk 588,4 millió forintot ért el.

A BUMIX 4213,33 ponton zárt kedden, ez 7,47 pontos, 0,18 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A BUX a romló nemzetközi hangulatban alulteljesített, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom ára nem csökkent. Egyre nőnek a globális kockázatok, részben a brexit körüli, részben az amerikai-kínai kereskedelmi háború okozta bizonytalanság miatt általános kockázatkerülés figyelhető meg a világ piacain, részben ez magyarázza a magyar tőzsde alulteljesítését - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Az európai indexek is elég jelentős mínuszban fejezhetik be a napot. A német DAX index körülbelül fél százalékos, a francia index 0,8 százalékos mínuszban volt délután öt óra előtt. Az amerikai piacok közel 1 százalékos mínuszban nyitottak, délután a Dow Jones index mínusz 1,4 százalékon állt, az S&P 0,9 százalékkal, míg a Nasdaq 1 százalékkal esett.

A forint piacán a vezető elemző szerint kicsit enyhült a nyomás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!