Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában azt emelik ki, hogy nem tudta átlépni a BUX a 48 ezer pontos ellenállást a héten.

Fontos hír volt a héten, hogy megállapodást kötött a Mol a pakisztáni Mari Petroleummal, a Mol pakisztáni leányvállalata és a pakisztáni olajtársaság együttműködik az Iszlámábád közelében lévő olajlelőhely feltárásában. Felidézték azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbírságolta a Molt, a felügyelet a bennfentes információ nyilvános közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt 500 ezer forintra büntette a vállalatot.

Az Európai Bizottság engedélyezi a RYEQO forgalmazását a Richternek. Az új készítmény a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére szolgál. A döntés az Európai Unió valamennyi tagállamára érvényes. A Relugolix tartalmú szert ősztől kezdheti forgalmazni a társaság, a készítmény 2025-re 40 millió eurós csúcsértékesítést érhet el.

A héten a Richter árfolyama 1,53 százalékkal esett, 8035 forinton zárt pénteken, heti forgalma 5 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények ára 1,12 százalékkal csökkent a héten, pénteken 15 870 forinton zárt a papír, heti forgalma 14 milliárd forintot tett ki.

A Mol árfolyama a héten 1,0 százalékkal csökkent, pénteken 2370 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 7 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, pénteki záróára 426 forint volt, heti forgalma megközelítette a 222,5 millió forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3910,05 ponton fejezte be a hetet, ami 10,23 ponttal, 0,26 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!