Az OTP-részvények ára 330 forinttal, 1,79 százalékkal 18 750 forintra erősödött, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki.

A Mol 8 forinttal, 0,33 százalékkal 2400 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,23 százalékkal 436 forintra nőtt, forgalma 78,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,10 százalékkal 8735 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4407,76 ponton zárt csütörtökön, ez 11,90 pontos, 0,27 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A befektetők kedvezően fogadták, hogy az Európai Központi Bank jelzése szerint az eurózónában hosszú távon maradhat a támogató monetáris politika, és a növekedési kilátások is javultak. A BÉT vezető részvényeinek többsége annak ellenére zárt növekedéssel, hogy a BUX csütörtökön túlnyomórészt negatív tartományban maradt, csak a nap végére fordult át emelkedésbe

- mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!