A Mol 46 forinttal, 1,95 százalékkal 2410 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 260 forinttal, 1,50 százalékkal 17 650 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,12 százalékkal 428 forintra csökkent, forgalma 34,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,58 százalékkal 8540 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4270,89 ponton zárt szerdán, ez 2,47 pontos, 0,06 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Kedvező a hangulat a nemzetközi tőzsdéken, a piacok főként az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda esti kamatdöntő ülésére várnak. A magyar tőzsde a nemzetközi piacokkal együtt mozgott, a forgalom alacsony volt, hazai vállalatspecifikus hír nem érkezett. Az emelkedést a Mol vezeti, a növekvő olajárak húzták a papírt. Szintén jól teljesített a bankszektor, amit az OTP is követett. A mínuszban záró Richter együtt mozgott az európai gyógyszergyártókkal, amelyek jelenleg gyengébbek

- mondta Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!