A héten is hullámzó volt a hazai tőzsdeindex mozgása, párhuzamban a nemzetközi befektetői hangulat "csapkodásaival", amelyet leginkább az omikron variánssal kapcsolatos spekulációk, hírek gerjesztettek - írja az Equilor Befektetési Zrt.

Folytatódik a monetáris kondíciók szigorítása. Erről Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerdán beszélt a parlamentben. A jegybankelnök jelezte, a szigorítás addig tart, amíg az MNB nem érzi azt, hogy az infláció a középtávú cél közelébe ér. Így várhatóan a szigorítás 2022-ben is folytatódik, ezen belül a kamatemelési ciklus is - írja heti összefoglalójában az Equilor.

Felhívták a figyelmet arra, hogy novemberben jelentősen csökkent a Mol finomítói marzsa. A csoportszintű finomítói marzsok mindössze 2,8 dollárt tettek ki, szemben a korábbi 5,9 dollárral, utoljára februárban volt ilyen alacsony a lezárások alatt. Pozitívum azonban a petrolkémiai árrés alakulása, amely 605,8 euróra emelkedett tonnánként, így megfordult a korábbi csökkenő trend, októberben az árrés 540,3 euró volt - emelte ki az Equilor.

A héten a Richter-papírok ára 1,16 százalékkal csökkent, a részvény pénteken 8525 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 9,35 milliárd forintot.

A Mol ára 1,63 százalékkal csökkent, 2410 forinton zárt a hét utolsó kereskedési napján, forgalma a héten 13,6 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom 1,90 százalékos árfolyameséssel zárta a hetet, pénteken 414 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 821,8 millió forint volt.

Az OTP-részvények ára egy hét alatt 1,43 százalékkal 17 380 forintra nőtt péntekre, 45,94 milliárd forintos heti forgalomban.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4315,39 ponton fejezte be a hetet, ami 41,97 ponttal, 0,98 százalékkal magasabb az előző hetinél - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!