Vörösben zárt az ázsiai indexek túlnyomó többsége

Jórészt gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, a reggel 7 órakor még nyitva tartó térségbeli börzék pedig mind mínuszban álltak.
Szepesi Anita, 2020. október 26. hétfő, 07:59
Fotó: Getty Images

A tokiói tőzsde irányadó mutatója, a Nikkei 0,13 százalékkal, 23 486 pontra csökkent. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,39 százalékos gyengüléssel zárt az MTI szerint.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,18 százalékkal gyengült, a tajpeji börze indexe viszont 0,08 százalékkal erősödött.

Reggel 7 órakor még tartott a kereskedés néhány térségbeli tőzsdén. Ekkor a sanghaji börze irányadó mutatója 1,16 százalék, a szöuli pedig 0,75 százalék mínuszt jelzett pénteki záróértékéhez képest.

A hongkongi tőzsdén hétfőn nem volt kereskedés.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 90 cent (2,14 százalék) csökkenéssel 41,17 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,30 százalékkal (5,75 dollárral) 1899,45 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK