Eséssel zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,17 százalékos csökkenéssel, 43 053,87 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt.
Szepesi Anita, 2019. április 25. csütörtök, 18:36
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben a Mol és a Richter, amelyek előző két nap felfelé húzták a BUX-ot. A befektetők profitot realizáltak azt követően, hogy a BUX kedden és szerdán, új történelmi csúcsokat felállítva felülteljesítő volt - írta az MTI.

A főbb európai értékpapírpiacokon többségében indexcsökkenéssel indult a kereskedés, a főbb indexek délután is mínuszban voltak. A német és a globális gyenge makroadatok felerősítették a növekedési kockázatoktól való félelmet, a globális gazdaság lelassulásával kapcsolatos aggodalmakat. A New York-i tőzsdéken vegyesen mozogtak az indexek a nyitásban, egyedül a technológiai papírok Nasdaq indexe kezdte nyereséggel a kereskedést, de később mínuszra váltott.

A Mol árfolyama  1,39 százalékkal 3402 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,77 százalékkal 12 870 forintra esett, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,44 százalékkal 454 forintra gyengült, forgalma 618,2 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 1,61 százalékkal 5800 forintra csökkent, forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK