Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, semleges, enyhén negatív hangulatban, a keddi értékek körül várható a kereskedés szerdán. A vezető elemző szerint a hazai részvénypiacon nyári időszakra lehet számítani, jelentős mozgás nem várható. A Molnál kérdéses, a 3000 forintot elérő árfolyamnál ismét jönnek-e további vevők, bár az olajár keddi esése miatt elképzelhető, hogy nem lesz erős a részvény. A Richter gyengén szerepelt az elmúlt napokban, kedden a nyári mélypontra esett a részvény árfolyama nemzetközi okok miatt.

Milotai Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek szerdán küldött kommentárja szerint iránykereséssel indulhat a kereskedés.
Felidézi, hogy kedden a magyar vezető részvények közül az OTP nap közben nem mutatott ugyan érdemleges elmozdulást, azonban zárásra a 12 400 forintos ellenállási szint fölé került, amely megtartása esetén folytatódhat szerdán a emelkedés a 12 700 forintos szint felé.

A Mol kis emelkedéssel végül 3020 forinton zárt kedden, így szerdán a 3050 forintos szintet veheti célba, negatív forgatókönyv esetén pedig 2920-2950 forint között húzódik az a fontos zóna, amely támaszként szolgálhat. A Magyar Telekom árfolyama tovább folytathatja az emelkedést a következő időszakban, a 445 forintos szinten levő ellenállás felé. A Richter másfél százalékos gyengülés után végül az 5000 forintos támaszon zárt kedden, ez a szint többször is megfogta az árfolyamot az elmúlt hónapokban, és elmozdulás esetén az 5300 körüli szintet veheti célba - írja Milotai Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153,38 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel, 40 878,78 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 34 forinttal, 1,14 százalékkal 3020 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,40 százalékkal 12 410 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,04 százalékkal 438 forintra emelkedett, forgalma 215,8 millió forint volt. A Richter-papírok 75 forinttal, 1,48 százalékkal 5000 forintra gyengültek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!