Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint nagyon optimista volt a nemzetközi hangulat. A befektetők azt gondolják, kifelé tartunk a járványból, mindenhol jön a gazdasági nyitás, és a leállás nem volt olyan tartós, hogy komoly sebeket okozzon. Továbbá hó eleje van, akinek befektetési szándéka van, ilyenkor szétnéz, tud-e vásárolni - mondta az MTI-nek.

A vezető elemző szerint általános, széleskörű emelkedés volt megfigyelhető a legtöbb részvénypiacon, a nemzetközi befektetők "rászabadultak" az úgynevezett fejlődő piaci részvényekre. Az OTP és a Mol is 5 százalék feletti emelkedést produkált a nemzetközi pénzbeáramlásnak köszönhetően.

Az OTP a márciusi mélyponthoz képest már több mint 40 százalékkal emelkedett. A bankrészvények szerte a világban hasonlóképpen emelkedtek, mint az OTP. A befektetők elkezdték vásárolni azt a szektort, amely a válságban eddig relatíve gyengébben teljesített, arra fogadnak, hogy a növekedés miatt a bankszektor jövedelmezősége is túljutott a mélyponton.

A Mol 96 forinttal, 5,01 százalékkal 2012 forintra erősödött, 3,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 590 forinttal, 5,46 százalékkal 11 390 forintra nőtt, forgalmuk 16 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,50 forinttal, 0,38 százalékkal 394,50 forintra gyengült, forgalma 305,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 1,80 százalékkal 6770 forintra emelkedett, forgalmuk 3,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!