Gyengüléssel zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 213,05 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 34 407,20 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2020. augusztus 4. kedd, 18:28
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A negyedéves jelentések hatására a következő napokban fellendülhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén - mondta az MTI kérésére kedden az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Török Lajos ennek tulajdonítja, hogy a Magyar Telekom részvényei kedden már erősödtek. A többi nagy kibocsátó árfolyama még nem mozdult el jelentős mértékben, de a kontinensen másutt is hasonlóan alakult a kereskedés. A tőzsdei forgalom gyenge, és a BÉT abban sem különbözik az európai részvénypiacoktól, hogy mínuszban zárt kedden - tette hozzá.

A Mol 15 forinttal, 0,87 százalékkal 1707 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 60 forinttal, 0,58 százalékkal 10 200 forintra esett, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,68 százalékkal 370 forintra erősödött, forgalma 77,4 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 65 forinttal, 0,95 százalékkal 6770 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK