Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hétfőn alulteljesített a Budapesti Értéktőzsde nemzetközi társaikhoz képest, a forgalom alacsony volt.

Hozzátette, hogy Európában és a tengerentúl is kismértékben csökkentek a tőzsdemutatók.

Kiemelte: a nap folyamán nem érkezett piacot befolyásoló egyedi hír a magyar cégekről, hétfőn délelőtt még iránykeresés jellemezte a Budapesti Értéktőzsde kereskedését, a Mol akkor még erősödni tudott. Az olajipari részvénynél 14 óra körül nagyobb eladás történt, és ez hathatott a kereskedésre, illetve a forint tovább erősödése is részben ronthatta a BUX-indexet.

A Mol 22 forinttal, 1,03 százalékkal 2124 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,50 százalékkal 13 100 forintra esett, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,97 százalékkal 409 forintra gyengült, forgalma 117,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,07 százalékkal 8775 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!