Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BÉT különösen jól teljesített, hiszen a BUX napközben az 55 ezer pontot is meghaladta, de a vártnál magasabb amerikai inflációs adat miatt Európa-szerte mérséklődött a kereskedés lendülete a nap végén. Kibocsátói hírek nem befolyásolták az árfolyamokat, a Mol árfolyama az olajár csökkenésével együtt korrigált vissza - tette hozzá az MTI szerint.

A Mol árfolyama 46 forinttal, 1,68 százalékkal 2694 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 215 forintos, 1,14 százalékos emelkedéssel 19 070 forinton zártak, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. Napközben a 19 200 forintot is elérte a bankpapír árfolyama, ami új történelmi rekord.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 425 forint maradt, forgalma 167,9 millió forintot ért el.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,46 százalékkal 8660 forintra emelkedett, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!