Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, erősen reagált a globális részvénypiac és devizapiac a koronavírus új, dél-afrikai variánsának megjelenésére.

A szakértő szerint a befektetők korlátozásoktól tartanak. A nyersolaj több mint 10 százalékot esett egy nap alatt, és ismét gyengülni kezdtek a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint is a kockázatkerülés miatt. A hazai részvénypiacon főként az OTP esett sokat, de a többi vezető részvény is mínuszban zárt - tette hozzá.

A Mol 24 forinttal, 0,97 százalékkal 2450 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 830 forinttal, 4,62 százalékkal 17 135 forintra esett, forgalmuk 11,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7,0 forinttal, 1,63 százalékkal 422 forintra gyengült, forgalma 124,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 1,71 százalékkal 8625 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!