Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: eseménytelen volt a hét utolsó kereskedési napja a tőzsdén. A magyar részvényindexet főként a Mol húzta.

 

A vállalatról nem érkezett különösebb hír; ami pozitívum lehet az elmúlt napokban a befektetők számára, hogy tovább emelkedett a Brent és az orosz Ural olaj közötti árkülönbség, ami kedvező helyzetet jelent az orosz olajat finomító magyar vállalatnak, ez okozhatja felülteljesítését - jelezte a szakértő.

A Mol 112 forinttal, 3,88 százalékkal 3000 forintra erősödött, 5,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,11 százalékkal 10 700 forintra csökkent, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 387 forint maradt, forgalma 263,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,57 százalékkal 7100 forintra emelkedett, a részvények forgalma 972,3 millió forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!