A BÉT honlapján közzétett bejelentés szerint a Richter többoldalú megállapodást kötött, mely alapján nagykereskedelmi tevékenységet lebonyolító üzleti érdekeltségét a Grin-Farm S.R.L.  részére, kiskereskedelmi tevékenységet végző üzletrészét pedig a Birivofarm S.R.L. részére értékesíti. Mindkét vállalat a Moldáv Köztársaságban tevékenykedik.

A Richter, mint a nagy- és kiskereskedelmi üzletrészek többségi tulajdonosa, a tranzakció zárásakor fizetendő vételár mintegy 62 százakékára jogosult.

Ez a megállapodás jól illeszkedik a Richter által az elmúlt évtizedben végrehajtott stratégiai fordulathoz és biztosítja az erősen specializált gyógyszergyártási üzleti szegmens, mint főtevékenység, által elért magas fedezeti szintek megtartását – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!