A részvényeket a Masterplast Nyrt. két alapítója és vezetője, a 40 százalékos tulajdonos Tibor Dávid (képünkön), a 31,26 százalékos tulajdonos Ács Balázs adják el. A tőzsdei aukcióra június 3-án fél tíztől délután háromig kerül sor, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) aukciós renderében. A limitár 520 forint, amely 30 forinttal alacsonyabb a pillanatnyi tőzsdei árnál. Először a legmagasabb ajánlatot tevők kapnak a részvényből, az utolsó ársávban pedig a kártyaleosztás szabályai szerint elégítik ki az igénylőket. Az aukciót a Concorde Értékpapír Zrt. szervezi.

A Masterplast közleménye szerint a társaság részvényforgalmának növelése, valamint a lakossági befektetők arányának növelése érdekében értékesít maximum 400 ezer darab részvényt (ez a vállalat 0,7-2,9 százalékos része).

A Masterplast tavaly hirdette meg 2020-ig szóló üzleti stratégiáját, amelynek célkitűzése, hogy a vállalat 2020-ra az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szereplőjévé váljon. Ennek érdekében a társaság a következő években termék- és szolgáltatási portfólióját az egyre jobban szerteágazó keresleti igényekhez igazítja. A Masterplast üzleti stratégiájával párhuzamosan meghatározta tőkepiaci stratégiájának főbb irányait is. Ennek alapján stabilan nyereséges működés esetén osztalékfizetés lehetőségét is kilátásba helyezték, amennyiben a társaság nem talál a stratégiai céljainak megfelelő beruházási vagy akvizíciós célpontot. A tavaly 81,6 millió euró árbevételt elérő vállalat középtávú célja, hogy részvényeinek forgalma, likviditása növekedjen, és azok a tőzsde Prémium kategóriájába kerüljenek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!