Az államtanácsi engedély azt jelenti, hogy elhárult az utolsó akadály a több mint 30 ezer benzinkutat üzemeltető cég tőzsdei bevezetése elől, és a Sinopec megkezdheti a kibocsátással kapcsolatos részletek kidolgozását.

A Sinopec Marketing Co. tőzsdei bevezetése négy éve húzódik.

A Bloomberg úgy értesült, hogy a Sinopec az idén tervezi bevezetni cége részvényeit a hongkongi értéktőzsdén, piaci megfigyelők szerint erre valamikor az utolsó negyedévben kerülhet sor.

A kibocsátásból most 5-6 milliárd dollár bevételre számít a Sinopec, ami jóval kevesebb a 2016-ban becsült 10 milliárd dollárnál. A várható bevételcsökkenés okát elemzők a tőzsdén kialakult helyzettel, illetve azzal magyarázzák, hogy romlottak a Sinopec Marketing bővülési kilátásai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!