Tőzsdére lőnék az Angry Birds-öt

Lapértesülések szerint 3-4 éven belül tőzsdére menne az Angry Birds játékot fejlesztő finn Rovio.
Józsa Bernát, 2011. május 9. hétfő, 12:14
Fotó:

Könnyen lehet, hogy 3-4 éven belül tőzsdén jegyzett társaság leszünk, ám egyelőre nem sietünk semmivel - nyilatkozta a Peter Vesterbacka, a Rovio merketing igazgatója a Kauppalehti napilapnak. Arról a CNBC szerint nem esett szó, hogy melyik tőzsdén is méretné meg magát a szoftverfejlesztő.

Az igazgató szerint egyelőre minden tervüket meg tudják valósítani tőzsdei tőkebevonás nélkül, ám a börzei jelenlét a későbbiekben sokkal értelmesebb megoldás lenne a vállalat értékesítésénél. Mint hozzátette, három éven belül a világ vezető szórakoztatóipari márkájává akarják kinőni magukat.

A társaság nemsokára nyitja meg első kínai irodáját és Japánban, illetve az Egyesült Államokban is új képviseltetek létesítését tervezik.

A Rovio menedzsmentje Vesterbacka elmondása szerint idén 50-100 millió eurós árbevételt vár, szemben a tavalyi 6,5 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK