Az 2011-ben Berlinben alapított, több mint 6 ezer embert foglalkoztató Delivery Hero online ételrendelő 39 millió részvényt bocsát ki, mintegy 927 millió euró értékben.

Csaknem 19 millió új részvény a befektetőknek szánnak 22,00 és 22,50 eurós áron.

A jelenlegi tulajdonosok 15 millió részvényt adnak el, köztük a Rocket Internet, amely ezzel megválik 35 százalékos Delivery Hero részesedésétől. Ezen felül a Rocket Internet közvetetten 5,1 millió részvénnyel rendelkezik a cégben, amit túljegyzési opcióval értékesítene.

Az ételrendelő portálhoz eddig 40 európai, közel-keleti, latin-amerikai és ázsiai ország több mint 150 ezer étterme csatlakozott.

Az elmúlt években már három nagy online ételrendelő (GrubHub, Just Eat és a Takeaway.com) döntött a tőzsdei bevezetésről és azóta mindegyiküknek jelentősen nőtt az árfolyama - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!