A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: hiába kedvező az európai hangulat, a magyar tőzsde nem tudott olyan mértékben emelkedni, mint nyugat-európai társai, alulteljesítő lett az emelkedésben a BUX. Egyedi hírek nincsenek, alacsony volt a forgalom, kis mozgások jellemezték a vezető részvényeket - mondta.

A Mol 2 forinttal, 0,08 százalékkal 2440 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 0,45 százalékkal 16 880 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6,5 forinttal, 1,57 százalékkal 407 forintra csökkent, forgalma 66,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,23 százalékkal 8695 forintra emelkedett, a részvények forgalma 550,0 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4220,66 ponton zárt kedden, ez 16,87 pontos, 0,40 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!