Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 21,4 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

A BUX index régiós társaival együtt szépen emelkedett. Az emelkedést elsősorban a Richter vezette közel 5,3 százalékos erősödésével, ami annak köszönhető, hogy a Richter háza tájáról érkezett egy-két pozitív hír. Hozzátette, a Mol is szépen teljesített, közel 4,4 százalékos pluszban zárta a kereskedést - mondta Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

A Richter Gedeon Nyrt. kedden bejelentette, hogy kizárólagos megállapodást kötött a Myovant Sciences GmbH egészségipari vállalattal egy nőgyógyászati betegségek kezelését szolgáló tabletta Egyesült Államokon kívüli piacokon történő értékesítésére. A Myovant szerződéskötéskor 40 millió dollár mérföldkőbevételt kap és a hatósági engedélyezések egyes mérföldkövei eléréséhez kötött további, legfeljebb 40 millió dollár mérföldkőbevételre jogosult. Az engedélyezés utáni értékesítési szintekhez kötött mérföldkő bevételek 107,5 millió dollárt tehetnek ki, és ugyancsak az értékesítés mértékéhez kötik a felek a sávosan fizetendő royalty nagyságát is.

A devizapiacon folytatódott a forint gyengülése, 361 forint felett - új történelmi mélyponton - is járt az euróval szemben, annak ellenére, hogy a részvénypiacokon alapvetően nem rossz a hangulat - mondta a vezető üzletkötő.
Európában volatilis kereskedést lehetett látni, például a német DAX index volt pluszban és mínuszban is. A piacok abban bíznak, hogy az európai megbetegedések száma rövid távon, akár heteken belül tetőzhet. Az amerikai indexek enyhe pluszban voltak a BÉT zárása előtt.

Továbbra is bizonytalan a helyzet, de enyhe optimizmust látni. A volatilitás nagy, mert mindenki azt találgatja, lesz-e újabb lejtmenet, figyelik, mit mondanak a nagy elemzőházak. A legtöbb elemzőház egyébként azt mondja, hogy idén már nem lesznek újabb mélypontok, viszont az is látszik, hogy kevesen merészkedtek még vissza a parkettra - mondta a vezető üzletkötő.

A Mol 81 forinttal, 4,38 százalékkal 1930 forintra erősödött, 3,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,77 százalékkal 9500 forintra nőtt, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,95 százalékkal 365,50 forintra emelkedett, forgalma 375,7 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 310 forinttal, 5,29 százalékkal 6175 forintra nőtt, forgalmuk 5,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 2903,41 ponton zárt kedden, ez 150,09 pontos, 5,45 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!