Túl szemérmes volt a Skála

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tegnap egymillió forintos bírsággal sújtotta a Skála-Coop Rt.-t a rendkívüli tájékoztatási kötelezettség szabályainak megsértése miatt. Az indoklás szerint a Skála csak az éves jelentésében tudatta részvényeseivel, hogy a múlt év folyamán jelentős mértékben eladósodott, holott ezt már jóval korábban, a hitelek felvétele után meg kellett volna tennie. A hitelek törlesztése azonban jó úton haladhat, újabb Skála áruházak kerülnek kalapács alá, így az áruházlánc ledolgozhat valamit a saját maga megvétele miatt felduzzasztott hitelállományából. Részletek a keddi NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2002. május 27. hétfő, 23:59

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK