A csehországi kerámiagyárban, amely egyébként kaolin bányával is rendelkezik, 1998-ban szerzett 13,5 millió dollárért 36 százalékos tulajdoni részesedést a Zalakerámia. A tervekkel ellentétben azonban a többségi befolyást később sem sikerült megszereznie, ráadásul a Keramika Horni pénzügyi befektetői egy évvel később a cseh társaság 51 százalékát a Lassesberger építőipari konszernek értékesítette. A Zalakerámia ezek után már egyátalán nem tudta érvényesíteni érdekeit a cégnél, így a részesedése eladása mellett döntött. A vételárról ugyan egyelőre nincs információ, de a társaság már korábban 11 millió dollárra értékelte le a befektetését. Megfigyelők szerint azonban a most kapott összeg még ezt sem éri el.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!