Tulajdonosi átrendeződés a Humetnél

Alig egy héttel a Humet rendkívüli közgyűlése előtt a társaság bejelentette, hogy teljesen kiszállt a tízszeres elsőbbségi részvények zömének eddigi tulajdonosa, a liechtensteini bejegyzésű Humet International Foundation.
Józsa Bernát, 2010. október 5. kedd, 12:30
Fotó:

A 2,4 millió darab (a szavazati jogok 20,73 százalékát megtestesítő) elsőbbségi-, illetve 4,8 millió törzsrészvényt egy luxemburgi kisváros nevét viselő Remich Continental Llc elnevezésű cég vásárolta meg szeptember 30-án, ismeretlen áron. A tranzakció által a Remich 24,87 százalékos befolyást szerzett a Humetben.


A tőzsdei társaság október 10-i, Erdőbényére összehívott közgyűlésén dönthetnek majd a társaság törzsrészvényeinek és szavazatelsőbbségi részvényeinek százdarabonkénti összevonásáról, majd az így 600 forintra ugró névértékük 24 forintra leszállításával az alaptőke 20,23 millió forintra történő leszállításáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK