Túlteljesítette a tervet az ÁKK

A meghirdetettnél nagyobb mennyiséget értékesített az ÁKK 12 hónapos diszkont kincstárjegyekből csütörtökön.
NAPI, 2012. július 5. csütörtök, 12:00
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szokásaihoz híven 45 milliárd forintért hirdetett meg értékesítésre 12 hónapos dkj-t (D130529), amelyre a két héttel korábbinál valamivel kisebb, mintegy 105 milliárd forintos vételi ajánlat érkezett.

Az ÁKK az ajánlatokból a legutóbbi 12 hónapos aukcióhoz hasonlóan 55 milliárd forintnyit fogadott el.

Az aukción 7,26 százalékos hozamszint alakult ki, ami 13 bázisponttal alacsonyabb a két héttel korábbinál, és 3 bázisponttal meghaladja a szerdai másodpiaci benchmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK