Ugorhat a Mol, emelkedhet az OTP

Mégis lehet mentőcsomag Írországban, a piacok kilőttek és emelkedhet a BUX is. A Molban több lehet, mint az OTP-ben.
NAPI, 2010. november 22. hétfő, 08:47
Fotó:

Az írek megenyhülésének hírére erősödik az euró, ez eurusd 1,3770-re jött föl, s pozitív a hangulat a részvénypiacokon is. Az S&P határidős jegyzése 1205 ponton áll, fél százalékal magasabban a pénteki zárásnál.
A forint is erősödött, egy euró 273 forint, egy svájci frank pedig 200 forint ma reggel.

Rövid távon emelkedés várható, a DAX 50 pontos emelkedéssel nyithat és pluszban kezdhet a BUX is. A Molban nagyobb emelkedési potenciál van, mint az OTP-ben ahol 5500 forint ellenállásként funkcionálhat - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. A Mol 20600 forint felett már jól nézne ki - tette hozzá.

Az emelkedés délelőtt kitarthat a részvénypiacokon. Érdemes a dollárt figyelni, ha 1,38 fölé megyünk, akkor folytatódhat az emelkedés a részvényekben, 1,3740 alatt viszont korrekció következhet.

Az üzletkötő szerint a forint erősödése is a vége felé közeledik, a forint long pozíciókat itt már érdemes lehet zárni, euró vételekkel viszont érdemes megvárni a 271-es szintet.

Rövid hét lesz a tőzsdén, Amerikában pénteken kereskedési szünet, csütörtökön is csak fél kereskedési nap lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK