Számos társaság jelentett eddig a vártnál jobb eredményeket, s ha ez folytatódik, akkor a Dow Jones ipari átlag lassan begyűjtheti az újabb történelmi rekordhoz hiányzó néhány száz pontot. A kellemes meglepetéseket okozó 3M Co. és más feldolgozóipari vállalatok után a szektor más cégeitől is hasonlókat várnak a befektetők, hétfőn mindjárt a Caterpillar nehézgépgyártótól - emlékeztet a Reuters.
A Dow Jones ipari átlag pénteken 0,04 százalékkal emelkedve 11 347,45 ponton zárt (a hét egészében 1,9 százalékkal erősödött),az S&P 500 ugyan gyengült 0,01 százalékkal a hét utolsó kereskedési napján, az egészet azonban így is 1,7 százalékos pluszban, 1311,28 ponton zárta. A Nasdaq Composite pénteken 0,83 százalékkal visszaesett, a hetet 0,7 százalékos emelkedéssel, 2342,86 ponton fejezte be.
A jövő hetet illetően sok múlhat persze azon is - figyelmeztetnek elemzők - , mit mond a Fed elnöke csütörtöki közös gazdasági bizottsági meghallgatásán az USA gazdaságának ilátásairól, illetve hogy milyen lesz az első negyedévi GDP-adat, amelyre az első becslést pénteken teszik közzé.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!