Ugrott a forint az ECB kamatdöntése előtt

Komoly erősödéssel kezdte a csütörtöki kereskedést a forint az euróval szemben, így az ECB kora délután esedékes kamatdöntése előtt kéthetes csúcsra, 297 alá kapaszkodott a magyar deviza.
Beke Károly, 2013. május 2. csütörtök, 11:57
Fotó: Napi.hu

Csütörtök dél körül 296,6 forintot kellett adni egy euróért, ez 0,8 százalékkal volt alacsonyabb a keddi szintnél. A dollárral szemben közel fél százalékkal 225,43-ig kapaszkodott a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 242,9 forintba került. A nemzetközi színtéren a dollár próbálja visszanyerni erejét az euróval szemben azok után, hogy szerdán a Fed közleménye kisebb megingást hozott, így dél körül 1,31649-nél állt a keresztárfolyam.

A forint árfolyamát segítheti az is, hogy jól sikerült a csütörtöki kötvényaukció, az ÁKK három futamidőn összesen 22,5 milliárddal a terv felett tudott értékesíteni papírokat csökkenő hozam mellett. Így a tízéves államkötvények például már 5,21 százalékos átlagos hozam mellett találtak gazdára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2013.05.02 13:11

@obsi:

kifejtené?

315 vagy 289 lesz???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2013.05.02 12:04

...csak közeleg a nyár.
Ha nem lesz nagy jégeső és aszály kár, valamint ki tudják harcolni a fordított adózást a mezőgazdaságban be kell avatkoznia Matolcsynak ősszel a forint árfolyamába...ezért nem lesz fordított ÁFA.
Az uniós bizottsági tagoknak kiváló megélhetési lehetőség!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html