A dubai eseményeket követő forinteséssel együtt emelkedtek a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán pénteken. A benchmarkok többsége 20 bázispont körüli értékkel került feljebb, a két legrövidebb lejárat esetében nagyjából feleekkora volt az elmozdulás mértéke, míg a prímet 26 bázisponttal a hároméves lejárat vitte. Ezzel a rövid oldal közelebb került a 6,5 százalékhoz, míg a két legtávolabbi lejárat már 7,8 százalék felett van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!