A Daten-Kontor Kft. 2011. március 1-től a Magyar Telekom 100 százalékos
leányvállalataként, a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágához (T-Systems) tartozóan működik tovább.

Az új leányvállalat a hasonló szolgáltatásportfoliójú, alkalmazásokért felelős IQSYS Zrt.-vel számos területen erősíti majd egymást, illetve kiterjeszthetik tevékenységeiket új piacokra is. A Daten-Kontor budapesti és pécsi telephelyéről végzi informatikai alkalmazások fejlesztését, telepítését és üzemeltetését. 2010-ben a Daten-Kontor Kft. auditált árbevétele 2,7 milliárd forint, EBITDA-ja 340 millió forint volt. A Daten-Kontor csoport szinten konszolidált árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot.

A Magyar Telekom az akvizícióval tovább erősödik az informatikai szolgáltatások hazai és régiós piacán. A Telekom Csoport új tagja jelen van Horvátországban, Törökországban, Oroszországban, Ukrajnában és Svédországban is" - nyilatkozta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője, megbízott vezérigazgató-helyettes.

A Daten-Kontor jelentős múlttal rendelkezik az informatikai alkalmazások fejlesztése, telepítése és üzemeltetése terén mind belföldön, mind külföldön. Kiemelkedő szerepet játszik egyedi alkalmazások fejlesztésében a telekommunikáció, állam és közigazgatási, ipar és közművek szektorban. Megoldásai különösen a számlázási, ügyfélszolgálati, az e-ügyvitelt támogató, a gyártási logisztikai, a műszaki és térinformatikai területeken ismertek.

Ezen felül a cég nagy nemzetközi szoftvergyártók termékeit vezeti be és egészíti ki saját speciális ágazati megoldásaival. A Daten-Kontor ügyfelei a T-Systems széles körű portfóliója révén további integrált megoldások előnyeit élvezhetik majd, bővülő távközlési, ügyviteli technológiai és kompetencia bővülés révén.

A Daten-Kontor Kft. számos olyan termékkel, megoldással rendelkezik, amelyeket a T-Systems portfolióval harmonizálva a jövőben szolgáltatásként - Software as a Service módon - is kíván nyújtani. Ezek többek közt az e-önkormányzati megoldások (LoGo), ingatlan vagyongazdálkodási rendszerek (Facility management), beruházás menedzsment szakterületeken jelentenek majd előrelépést" - hangsúlyozta Blénessy László, a Daten-Kontor ügyvezető igazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!