A Mol 14 forinttal, 0,44 százalékkal 3186 forintra - új éves csúcsra - erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,76 százalékkal 10 655 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 480 forintra csökkent, forgalma 252,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 36 forinttal, 0,55 százalékkal 6561 forintra emelkedett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Általánosságban jó hangulat jellemezte a tőzsdét, a magyar részvényindex átlagon felüli teljesítményt nyújtott, régiós szinten a lengyel és cseh részvényindexet is felülmúlta - mondta Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek. Kiemelte, hogy ismét új csúccsal zárt a BÉT.

Jó volt a hangulat külföldön és Magyarországon is. Az emelkedést az OTP vezette, amely már csak karnyújtásnyi távolságra van a 2008-as válság előtt felállított 10 970 forintos történelmi csúcsától - közölte Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en.

Úgy vélekedett, mivel a makrogazdasági környezet a régióban nagyon jó, a magyar bankpapír árfolyamának emelkedése a következő hónapokban is folytatódhat, de lassabb ütemben. A Mol is jól szerepelt, annak ellenére, hogy már a múlt héten is nagyon erős, 6 százalék feletti emelkedést produkált, még nem fogytak el a vevők - tette hozzá. Az olajpapírnak a vezető elemző szerint segíthetett az is, hogy az olaj ára 1 százalék feletti mértékben emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!