A keddi kamatdöntés előtt kiütötték a forintot. Délután 3 után 338,52 forint az új mélypont. A forint folyamatosan esik.

Az elemzők számítottak arra, hogy gyengülni fog a magyar valuta. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elemzők szerint nem fog kedden változtatni a 0,9 százalékos alapkamaton.

50 milliárd forinttal csökken az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya - közölte hétfő délután az MNB. Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott a jegybank. Az MNB a teljes lejáró állománynál 50 milliárd forinttal kisebb összegben fogadott el ajánlatot, minden egyes lejáraton egyenletesen elosztva. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 2185 milliárd forintra csökken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!