Fekete-Győr András jelenleg az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatói posztját is betölti.

A változás illeszkedik ahhoz a tervhez, mely szerint 2016-tól a Beva az OBA irányítása alá kerül - válaszolta az alap az MTI érdeklődésére. Fekete-Győrt az OBA-nál szerzett tapasztalatai segíthetik a zökkenőmentes átállást, amennyiben a törvénymódosítást a parlament is jóváhagyja - indokolta döntését a Beva.

Farkas a Beva megalakulása, 1997 óta ügyvezető igazgató volt, most közös megegyezéssel távozik posztjáról. A Beva a tőkepiacon működő garanciaalap, amely a befektetésekre, a befektetési szolgáltatási tevékenységre nyújt védelmet. Tagjai a befektetési vállalkozások és befektetési szolgáltatási tevékenységet végző hitelintézetek, valamint a portfóliókezelést végző befektetési alapkezelők. A Beva az ügyfeleknek a tagoknál letétként kezelt pénzét és értékpapír-állományát biztosítja.

Az OBA a banki betétekért áll helyt. Az alap a hitelintézet fizetésképtelensége miatt fel nem vehető betétek tőkéje és kamata után fizet kártalanítást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!