Új csúcson zárt az S&P

A zárásig kitartott az erősödés az amerikai tőzsdéken, az S&P-500 index újabb rekordot állított be.
portfolio.hu, 2014. május 29. csütörtök, 22:42
Fotó: Reuters

Mérsékelt emelkedést mutattak a vezető amerikai részvényindexek a csütörtöki kereskedés nagy részében, miután kedvező makroadatok láttak napvilágot. Az idei első negyedévben viszont meglepően, 1,0 százalékkal zsugorodott az Egyesült Államok gazdasága évesített negyedéves alapon. A felülvizsgált adat azonban nem okozott törést a piacnak. Új zárócsúcson, 1920 ponton zárt az S&P 500 0,54 százalékos emelkedés után. A Nasdaq ugyanilyen mértékben emelkedett, míg a Dow 0,40 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK