Új erőre kapott az OTP

A bankpapír a reggeli negatív kezdés után késő délelőttre 2,7 százalékos előnyre tett szert. A BUX is kizöldült közben, s egyedül a Richtert büntetik a befektetők.
Pápai Csaba, 2009. augusztus 5. szerda, 11:59
Fotó:

a BÉT irányadó indexe 17 877 pontnál 1,1 százalékos emelkedést jelez késő délelőtt, annak ellenére, hogy a mutató egészen 17 506 pontig merült alá nyitásban, ami megközelítőleg 1 százalékos veszteséget jelent.

A nyitást követően egyedül nyereséget felmutatni tudó, gyorsjelentését csütörtökön publikáló Magyar Telekom 1,1 százalékos pluszban, 708 forinton forog. A Magyar Telekom profit-előrejelzését itt olvashatja.

Az OTP időközben szárnyra kapott, s 4077 forintos napon belüli minimálértékét jócskán maga mögött hagyva mostanra már 4259 forintot ér, ami 2,7 százalékos árfolyam-többletet jelent a keddi záróárához képest.

A Molt 0,7 százalékos pluszban 14 050 forintért adják-veszik; a társaság a héten megegyezhet a Rusznyefty-vel a szibériai mezők kitermelésének folytatásáról, valamint az ott építendő gázturbinás erőmű létesítéséről is.

A Richter a vártnál kedvezőbb, kedden nyilvánosságra hozott gyorsjelentése ellenére is a negatív tartományban, 0,8 százalékos mínuszban forog. A 36 795 forintot érő részvényt a Citigroup elemzői eladásra minősítették le. Erről részletesebben itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK