A társaság négy jegyzést indít párhuzamosan, hármat intézményi, egyet pedig lakossági befektetők részére.

A magánbefektetők csak a EST2015/A jelű, 2015. február 12-i lejáratú, évi fix 10,24 százalékos kamatot fizető kötvényből jegyezhetnek május 24. és június 3-a kzött. A százezer forintos névértékű, TBSZ számlára helyezhető papírok kibocsátási árfolyama a névérték 100,2146 százaléka.

Az intézményi jegyzők 2011. május 24-26. között a 2015/A fix kamatozású papír mellet két változó kamatozású kötvényeket jegyezhetnek.

Az EST2015/B elnevezésű, szintén 2015. február 12-i lejáratúak kamatfelára 400 bázispont a hat havi budapesti bankközi kamatláb (BUBOR) felett.

A másik, EST2016/C elnevezésű, 2016. május 30-i lejáratú fedezetlen kötvények kamatfelára felára pedig a hathavi BUBOR plusz 500 bázispont.

Utóbbi két kötvény félévente fizet kamatot és hat havonta árazódik át, kibocsátási árfolyamuk egyaránt a névérték 100 százaléka. Kibocsátási korlátot nem határozott meg az E-Star, ám esetleges túljegyzés esetén az intézményi ügyfeleknél jegyzésarányos, míg a lakosságiaknál kártyaleosztásos allokációra kerül sor. A tőketörlesztés minden kötvénysorozat esetében a futamidő végén egy összegben történik.

A társaság közleménye szerint a hosszabb futamidő megállapításával csökken a refinanszírozási kockázat, mivel az értékpapírok lejárati ideje nem esik egybe a korábban kibocsátott kötvényekkel.

A tavaly szeptemberben indított vállalati kötvényprogram során eddig összesen közel 5 milliárd forint összegű kötvényt jegyeztek le az intézményi és lakossági befektetők. A kötvényekkel
rendszeresen kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén.

A kötvényprogramból befolyó összeg továbbra is a társaság nemzetközi terjeszkedését támogatja, így a befolyó összegből finanszírozzák részben a nemrég felvásárolt Eetek csoport vételárát is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!