Új rekordon zárt a Dow és az S&P

A nap végére sem romlott el a hangulat: a DJIA 0,7, a Nasdaq Composite 1,8, az S&P-500 1 százalékos többlettel zárt, amivel a Dow és az S&P - előbbi 1896,52, utóbbi 16695,85 ponton - új rekordot állított be.
Napi.hu, 2014. május 12. hétfő, 22:41
Fotó: Reuters

Főként a techszektor és a kisebb kapitalizációjú cégek árfolyamemelkedése hajtotta feljebb az indexeket. A Dow-kosárban szereplő Salesforce.com és TripAdvisor is meglódult, a 21st Century Fox papírjait pedig azok a beszámolók drágították, amelyek szerint a British Sky Broadcasting tárgyal a Fox európai fizetőstévéinek megvásárlásáról.

A múlt heti, összesen 18 százalékos esés után látványosan korrigált a Twitter, de tempós emelkedést mutattak a Facebook-papírok is, vagyis ezúttal nem az ukrajnai helyzet állt a befektetők fókuszában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.12 19:39

...megy behúzás,..,utána a nagy lehúzás ...,azután meg 95 %-nál sírás-rívás ...,5 % -nál pezsgőbontás ,és hahotázás ..,a Világ meg megint belerokkan ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html