Új taggal bővül a BUX

Bekerül a BUX index kosarába az Appeninn az április 2-től hatályos változás következtében, míg a BUMIX változatlan összetétellel folytatja – derül ki a BÉT vezérigazgatói határozatából.
Józsa Bernát, 2012. március 7. szerda, 18:32
Fotó: Napi.hu

A BUX tagok közül hét kritériumból négyet teljesített az Est Media, hármat a CIG Pannónia, ám az elős ízben történt meg nem felelés miatt maradhatnak a kosárban. A Fotex és a PannErgy ugyan másodjára nem teljesítették a feltételeket, így ezek a papírok az indexstabilitás elvét szem előtt tartva maradhatnak komponensek.

A BUMIX esetében első alkalommal az Állami Nyomda, az Est Media, a Keg és a Phylaxia nem felelt meg a kritériumoknak, míg a Synergon és a Zwack esetében már rezgett a léc, utóbbiak is az indexstabilitás érdekében nem kerülnek ki. A két mutatóban szereplő részvények súlyáról a tőzsde a március 26-i meghatározást követően legkésőbb a következő nap tájékoztatja a nyilvánosságot.

 

Új kosárösszetételek április 2-től
BUXBUMIX
AppeninnAppeninn
CIG PannóniaÁllami Nyomda
E-StarCIG Pannónia
Est MediaE-Star
EgisEst Media
FHBEgis
FotexFHB
Magyar TelekomFotex
MolKeg
OTPPannErgy
PannErgyPhylaxia
RichterRába
Synergon
Zwack
Forrás: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK