Az Egis az elmúlt negyedév kedvezőbb számai ellenére fönntartja 5 százalékos belföldi árbevétel-növekedési várakozását. A FÁK országokban euróban a korábbi 10-12 százalékos várakozást 12 százalékra emelik. Ezen belül Oroszországban 10-12 helyett 12-14 százalékos növekedés várható.
Kelet-Európában 8-ról 4 százalékra csökken a növekedési előrejelzés euróban számolva a kedvezőtlen szabályozói változások miatt.
A stratégiai piacokon kívüli késztermékeladások 10 százalékos bővülésére vonatkozó várakozását nem változtatta meg a társaság, a hatóanyagexport viszont a korábban várt 30 helyett 40 százalékkal bővülhet idén.
A társaság nem változtatta meg azon várakozását, hogy az összforgalom forintban 7-8 százalékkal emelkedhet, de ebben az árfolyamtól függően nagy a bizonytalanság.

Mint az Egis sajtótájékoztatóján elhangzott, a második negyedévben megkezdték a rubel kitettség fedezését. Erre azért van szükség, mert 2011 januárjától átálltak Oroszországban a rubel elszámolásra. Jelenleg májusra júniusra és júliusra 30-30 millió rubel értékű határidős ügylettel rendelkeznek 6,62-6,64 közötti árfolyamon. Ez korlátozott szintű fedezés, a társaság még csak ismerkedik a rubellel való bánással - mondta Poroszlai Csaba a társaság pénzügyi igazgatója.
Ezeket a második negyedévtől kezdte nyitni a társaság, vagyis még nem volt hatással az első negyedév számaira.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!