Katona Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója pénteken közölte, hogy felvették a BÉTa Piaci Értékpapírlistára a három cég papírjait, miután mindhárman teljesítették a regisztráció feltételeként meghatározott követelményeket.

A BÉT tavaly novemberben indult alternatív piacán jelenleg 20 külföldi papír érhető el közvetlenül, ezek közül tízre májusban elindult a határidős kereskedés.

A 2011 novembere és a 2012 májusa közötti fél évben több mint 4 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a BÉTa piacon. Az összforgalom 33 százalékát a Commerzbank, csaknem 20 százalékát a Nokia, 9,3 százalékát az UniCredit Bank, 9 százalékát pedig a BMW papírok forgalma tette ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!