A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 20,1 milliárd forint volt. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP, mely új történelmi csúcsot állított fel. A 4iG 11,86 százalékos emelkedésének köszönhetően ledolgozta előző napi esésének nagy részét - írja az MTI.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, nagyon jól teljesített a budapesti tőzsde. Az OTP volt a legerősebb papír, közel 3 százalékos emelkedésdel árfolyama elérte a 15 500 forintos szintet. Hozzátette, a Mol és a Richter részvényesei is örülhetnek, egyedül a Magyar Telekom oldalazott.

A jó hangulatot a magyar tőzsdén a vezető elemző szerint részben a nagyon pozitív európai és észak-amerikai piaci hangulat is fűti. Délután EKB kamatdöntés volt, ahol nem született meglepetés, és nem változtak a monetáris kondíciók. Donald Trump tweetjére azonban felrobbantak a tőzsdék - tette hozzá. Az amerikai elnök ugyanis Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy közel lehet a megállapodás Kínával, és ebből arra lehet következtetni, hogy nem fogja megemelni a Kínával szembeni vámokat.

Nagyon figyelünk minden lépésére a jövőben is, jelentős tőzsdemozgató ereje van, de a magyar tőzsde jobban is teljesít, mint akár az európai, akár az észak-amerikai társai - mondta az elemző.

A Mol 20 forinttal, 0,69 százalékkal 2900 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 450 forinttal, 2,99 százalékkal 15 500 forintra nőtt, forgalmuk 12,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,68 százalékkal 436,50 forintra gyengült, forgalma 325,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,25 százalékkal 6075 forintra emelkedett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3827,20 ponton zárt csütörtökön, ez 49,56 pontos, 1,31 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!