A Barai Capital Management LP alapítóját, Samir Barait értékpapír piaci és egyéb gazdasági bűncselekményekkel vádolják az Egyesült Államok hatóságai - írja a Bloomberg. A vádak szerint Barai értékpapír piaci csalás összeesküvésben vett részt és akadályozta hatóságok munkáját azzal, hogy bizonyítékokat semmisített meg. Nem kizárt, hogy a vádak alapján 65 év börtönbüntetésre ítélik Samir Barait.

Barain kívül még 12 embert vádolnak az amerikai hatóságok a bennfentes kereskedési ügyben.

A tárgyaláson Barai elmondta: 2006 elejétől kezdve 2010 végéig számos alkalommal fizetett egy olyan, szakértőkből álló vállalatnak, mely alkalmazottai különböző technológiai cégeknél dolgoztak. Ezek az alkalmazottak ellátták Barait a különböző vállalatok nem publikus pénzügyi információival, melyeket felhasznált a kereskedés során és megosztotta ezeket egy alapkezelő két vezetőjével is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!