Újabb Citigroup részvényektől válik meg az amerikai kormány

Újabb 1,1 milliárd Citigroup részvénytől vált meg az amerikai kormányzat. A pénzintézet papírjai akkor kerültek az államkincstár kezébe, amikor az kisegítette a bajba jutott bankot.
NAPI, 2010. július 1. csütörtök, 15:45
Fotó:

Az kormány így már összesen 2,6 milliárd részvénytől vált meg, vagyis a korábban megvásárolt 7,7 millliárdos pakett harmadától.

Az eddig eladott részvények átlagára 4,03 dollár volt, ami azt jelenti, hogy az eddigi eladások révén 10,5 milliárd dollár folyt be az államkincstárba.

Az amerikai kormány még 5,1 milliárd Citirészvénnyel rendelkezik, amelyet kormányzati közlés szerint az eladásokat továbbra is a megszokott módon folytatja, amint a pénzintézet által a második negyedéves jelentésével kapcsolatosan előrejelzett bizonytalan időszak véget ér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK